marți, 18 octombrie 2016

Violenţa fizică în şcoli

   Alohaaa, guys. Astăzi vreau să revin în atenţia voastră cu un subiect...destul de delicat şi dezbătut, dar, din păcate doar atât. Niciodată nu se iau măsuri aşa cum ar trebui şi asta, pentru mine, este o problemă destul de serioasă.

    După cum probabil aţi văzut şi în titlu, astăzi aş dori să dezbatem subiectul violenţei fizice în şcoli.

    Peste tot apar conflicte, peste tot din conflicte se naşte violenţă. Dar oare când o să se oprească asta? Oare este vina elevilor? Răspunsul este categoric nu! Pentru a se evita astfel de conflicte, atât cadrele didactice, cât şi părinţii ar trebui să ia măsuri.

    Din nefericire trăim într-o astfel de societate în care violenţa este la tot pasul. Totul începe din familie, unde foarte mulţi părinţi consideră că" bătaia este ruptă din rai", fără să îşi dea seama de faptul că, deşi copilaşul lor se comportă  acasă ca un mic roboţel, în societate acesta se comportă exact cum s-au comportat cei care i-au dat naştere cu el, violent, nu va încerca niciodată să înţeleagă pe cineva...pentru că nici el nu a fost înţeles la rândul lui.

    Deşi un părinte mereu dă tot ce are mai bun ca să crească persoana cea mai importantă pentru el, de multe ori uită să fie calm şi răbdător, uită unul dintre lucrurile cele mai importante: şi el a fost copil cândva şi a greşit la rândul lui.

     Dar în foarte multe familii, copilul învaţă să aibă argumente pentru fiecare afirmaţie, învaţă să se accepte pe el însuşi, cât şi pe cei din jurul lui, se simte unic.

    Un rol la fel de important îl joacă şi cadrele didactice şi psiholigul şcolii care ar trebui să îşi exprime un real interes, în egală măsură. Ora de dirigenţie ar trebui să fie oră de dirigenţie, atenţia să fie focusată, atât spre crearea unei atmosfere plăcute, cât şi asupra socializării între elevi. Pentru că şcoala nu este doar un loc unde învăţăm, este unul în care ne petrecem o bună parte a copilăriei şi adolescenţei şi, deopotrivă,  un loc în care ar trebui să ne dezvoltăm din toate punctele de vedere.

    În concluzie, spune stop violenţei! În orice conflict, argumentele au prioritate! Inteligenţa fără caracter nu reprezintă nimic!

     Well, cam atât pentru azi, sper că am reuşit să transmit un mesaj prin acest articol şi, ei bine, sper că v-a fost pe plac:)! See you soon!

"Are you happy with who you are?"

10 comentarii:

  1. Îmi place mult pentru ca ai pus punctul pe i cum s-ar spune... Îmi place ca ai vorbit și despre efectele pe care o are violenta în familie... Și despre ora de dirigenție care îmi lipsește asa de mult...
    Și, celor care se gândesc ca ar trebui sa lase un comentariu, mai bine nu o faceți decât dacă are vreun sens... nu uitați ca nu afectează pe nimeni comentariile voastre răutăcioase...
    I can't wait for the next post!��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Miruna, ma bucura faptul ca am reusit sa transmit ceva. Si, da, ora de dirigenţie, şi la mine, lipseste cu desavarsire...

      Ștergere
  2. Da ai dreptate până la un punct.Din păcate voi elevii vreți să păreți "cool" și "tari".De aici provin multe probleme,inclusiv violență. Nici măcar părinții nu se pot opune acestui " trend" și nu mai au autoritate asupra propriilor copii,ba chiar sunt părinți ce-și încurajează proprii copii să fie niște "duri"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi părinţii ar trebui să aiba autoritatea suprema asupra noastră, a copiilor. Si tot ce incearca altii sa reproduca e tot luat de la acesti copii "in trend", unde tot vina parintilor si a scolii este pt ca nu au vrut sa ii controleze. Eu refuz sa cred ca o armata de oameni nu pot sa construiaasca personalitatea unui copil.

      Ștergere
    2. Păi părinţii ar trebui să aiba autoritatea suprema asupra noastră, a copiilor. Si tot ce incearca altii sa reproduca e tot luat de la acesti copii "in trend", unde tot vina parintilor si a scolii este pt ca nu au vrut sa ii controleze. Eu refuz sa cred ca o armata de oameni nu pot sa construiaasca personalitatea unui copil.

      Ștergere
    3. Pai parintii si scoala ar trebui sa ii imprime copilului faptul ca trebuiw sa fie original, nu o copie a celorlalti. Si cat deapre control, daca ar interveni atat scoala, cat si parintii si eventual in psiholog unde problemele sunt mai grave, eu cred ca lucrurile s-ar rezolva.

      Ștergere
  3. Cât despre ora de dirigenție ,de multe ori e o cauză pierdută la noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine in liceu nu o facem mai deloc. Doar fragmentam anumite ore...

      Ștergere
    2. La mine in liceu nu o facem mai deloc. Doar fragmentam anumite ore...

      Ștergere
  4. Și totuși nu cumva este vina voastră, a elevilor?Mulți dintre voi vreți să vă comportați cât mai „cool” în sensul cel mai rău cu putință,adică violent, dur, ca să nu mai spun nepoliticos și necivilizat!Cât privește părinții gândește-te ce autoritate să mai aibă în fața unor copii ce consideră drept normalitate violența de orice fel?Cât privește ora de dirigenție aceasta este o cauză pierdută.

    RăspundețiȘtergere